Verzuringsbalk

Soorten toxines

0 Reacties
2263
30 apr 2016

Toxines of afvalstoffen in het lichaam zijn die stoffen die het lichaam niet goed kan afbreken en uitscheiden en worden opgeslagen in het lichaam. Het gaat om een hele grote groep stoffen zoals:

  • zware metalen
  • hormoonverstoorders
  • roken, alcohol & drugs
  • medicijnen
  • pesticiden
  • kunstmatige voedingsadditieven

Het lichaam zal deze stoffen proberen af te breken en uit te scheiden, maar dit lukt niet altijd volledig en opstapeling van toxines kan uiteindelijk tot lichamelijke klachten leiden.

Ook bij verzuring van het lichaam bouwen afvalstoffen zich op en meestal worden dit slakken genoemd. Het ontgiften bij verzuring richt zich op een nog grotere bron van afvalstoffen, namelijk stofwisselingsrestanten.

Het omzetten en verteren van voedingsstoffen zoals koolhydraten, eiwitten en vetten verloopt niet ineens, maar in stappen. Bij een volledige omzetting van de voeding blijven niet zo heel veel afvalstoffen over en kan het lichaam deze makkelijk uitscheiden. Maar vaak verloopt de omzetting niet volledig, dan blijven en veel meer afvalstoffen over om uit te scheiden. De onvolledig omgezette voedingsstoffen, vaak zuren, bouwen zich in het lichaam op en kunnen tot  doorbloedingsproblemen leiden, ontstekingen triggeren, oedeemklachten of huidproblemen veroorzaken, etc. 

Wil je gaan ontgiften, dan is het belangrijk je eerst af te vragen door welke toxines jij belast bent, maar vooral ook waarom deze afvalstoffen zich hebben kunnen opstapelen in het lichaam. Vrijwel alle detoxkuren falen doordat ze een snelle, makkelijke oplossing beloven voor een langdurig probleem en er niet op gericht zijn de blokkades in de ontgifting op te heffen.

In de volgende blog zal ik ingaan op hoe het lichaam verzuurd kan raken.

0.0
Bijgewerkt op: zaterdag 30 april 2016 07:54
afvalstoffen lichaam ontzuren toxines verzuren

Nog geen reacties ...

Reageer

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.