Verzuringsbalk

Verzurende invloeden

Sai
0 Reacties
2167
05 okt 2016

De belangrijkste verzurende invloeden zijn voeding, stress en emoties, ziekte, chemicaliën en straling.

In voeding hebben eiwitten en suikers de grootste verzurende invloed. Niet omdat ze zuur zijn, maar omdat bij de vertering ervan zuren ontstaan. Met groente en fruit kunnen we deze zuren compenseren.

Stress en dagelijks terugkerende emoties, zoals boosheid, frustratie, angst, verdriet, pijn, onrust, etc. beïnvloeden hormonen, herstelprocessen, zorgen o.a. voor spierverzuring, maar blokkeren ook de stroming van energie door o.a. meridianen.

Als door ziekte organen, zoals lever, nieren, longen, darmen, etc. niet optimaal werken, kan dit een grote impact hebben op de ontgifting en mineraalhuishouding.

 Onder chemicaliën vallen stoffen als medicijnen, drugs, alcohol cosmetica, chemische stoffen en andere toxines. Deze stoffen kunnen verzurend werken, maar ook de organen belasten die de zuur-basen huishouding reguleren.

 Bij straling kun je denken aan de mobiele telefoon, zendmasten of aardstralen en wateraders. Niet iedereen is hier even gevoelig voor, maar bij sommigen kan dit een grote bron van verzuring zijn.

 In de volgende artikelen zal ik deze punten stuk voor stuk behandelen.

0.0
Bijgewerkt op: woensdag 05 oktober 2016 09:05
chemicaliën straling stress verzuren voeding ziekte

Nog geen reacties ...

Reageer

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.