Verzuringsbalk

Wat is verzuring?

0 Reacties
2015
28 apr 2016

De meeste artsen zullen zeggen dat verzuring van het lichaam niet bestaat. Hebben ze gelijk?

Verzuring is een term uit de natuurgeneeskunde en gaat over een veranderde pH (zuurder worden) van het lichaam. Dit gaat samen met een opstapeling van afvalstoffen (waaronder zuren) in het lichaam. 

De pH van het lichaam kan wel veranderen, de zuur-basen huishouding van het lichaam is een heel belangrijk mechanisme om de stofwisseling goed te laten verlopen. Artsen spreken echter niet van verzuring, maar van acidose. Een acidose is het te zuur worden van het bloed, wat niet zo snel gebeurt. Het lichaam heeft tal van mechanismen om te voorkomen dat de pH van het bloed veranderd. 

Wat de meeste natuurgeneeskundigen bedoelen met verzuring van het lichaam is de situatie waarin de pH van het bloed nog goed is, en artsen geen acidose constateren, maar er al de eerste tekenen zijn van een verstoring van de zuur-basen huishouding. Er kunnen al mineralentekorten ontstaan zonder dat de pH van het bloed al ontregeld raakt. Deze mineralentekorten kunnen al veel stofwisselingsprocessen ontregelen. 

Van opbouw van toxines in het lichaam door verzuring zal een arts ook niets willen weten. Het algemene standpunt van de medische wetenschap is dat het lichaam tal van ontgiftingsmechanismen heeft, deze vrijwel altijd goed werken en niet ondersteund hoeven te worden. 

Meer over de opbouw van toxines volgt in mijn volgende blogartikel.

0.0
Bijgewerkt op: donderdag 28 april 2016 22:37
lichaam verzuring

Nog geen reacties ...

Reageer

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.