Verzuringsbalk

Levend Bloed Analyse (LBA)

In de natuurgeneeskunde wordt op verschillende manieren Levend Bloed Analyse uitgevoerd. Er zijn stromingen uit Duitsland, Amerika en Australie. In Nederland wordt vanuit de orthomoleculaire therapie veel met bloedanalyse gewerkt. Toch staat LBA niet altijd in een goed daglicht. Dit komt omdat er opleidingen zijn waarin de nadruk wordt gelegd op het herkennen van candida, bacteriƫn en schimmels in het bloed. Maar wie de medische hematologische artikelen goed bestudeerd heeft, weet dat bijvoorbeeld candida uitsluitend bij doodzieke mensen in het bloed voorkomt.

Wij hanteren zo veel mogelijk de hematologie in het beoordelen van bloedbeelden. Van ieder bloedbeeld kunnen wij precies aangeven hoe dit ontstaat en wat de oorzaken zijn. Toch zijn er ook grote verschillen in hoe wij de behandeling aanpakken ten opzichte van een arts.

levend bloed analyse

Een heel typerend bloedbeeld ontstaat bijvoorbeeld door vitamine B12 tekort. Maar waar een arts of hematoloog het vitamine B12 tekort zou gaan aanvullen met injecties of tabletjes, gaan wij eerst op zoek naar de oorzaak van het tekort. Hoe kan het dat er een tekort is ontstaan? Krijgt men te weinig binnen? Ligt het aan de opname door de darm of de maag? Of speelt er nog iets anders?

3 vormen van bloedanalyse

Tijdens een consult bekijken wij op drie verschillende manieren naar het bloed: naar het levende (stromende) bloed, de mate waarin bloedcellen verkleven en de aanwezigheid van toxines in het bloed. Er zijn heel weinig therapeuten die al deze drie bloedanalyses beheersen en kunnen combineren. 

Samen geven ze een beeld van wat er in het lichaam speelt:

  • hoe het lichaam ontgift
  • of er vitamine- of mineralentekorten spelen, 
  • of de lever goed functioneert
  • de mate van ontstekingswaardes in het bloed
  • de activiteit van het immuunsysteem
  • aanwezigheid van vrijeradicaalschade
  • etc.
toxines in het bloed